O namaGradsko poduzeće d.o.o. osnovano je 2003. godine s ciljem uspostave regulacije prometa u mirovanju u Gradu Vodicama. Stalnim aktivnostima na pronalaženju novih prostora, proširenju kapaciteta i uređenju novih prostora težilo se opravdanim ciljevima. Osnivač Gradskog poduzeća d.o.o. je Grad Vodice.Osim regulacije prometa u mirovanju Gradsko poduzeće d.o.o. vrši usluge naplate vezova za račun Lučke uprave Šibenik u luci Vodice. Gradsko poduzeće d.o.o. je i koncesionar sidrišta Tijašnica otok Tijat, te obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika na području Grada Vodica.

Danas Gradsko poduzeće d.o.o. upravlja sa 600 parkirnih mjesta u sezoni i 200 parkirnih mjesta u zimskom periodu,vrši uslugu prihvata plovila na ukupno 45 nautičkih vezova,posjeduje dva autobusa za prijevoz putnika, te u sezoni zapošljava i do 40 radnika uz smanjenje zaposlenih u zimskom periodu.

Dugoročnim planom razvoja Gradskog poduzeća d.o.o. u vremenu od 2010.g. do 2015.g. definirani su ciljevi i planovi razvoja poduzeća, te se isti uspješno provode.

Gradsko poduzeće d.o.o. Vodice je u poziciju dobrog socijalno osjetljivog javnog poduzeća na području grada Vodica te kroz donacije potpomaže rad sportskih klubova i udruga na području Grada Vodica